Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
Понеділок, 2024-04-29, 02:35
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » Архів матеріалів

    Колишній агроном-військовик-чиновник, який став проректором Національного медичного університету, захистив дисертацію з використанням чужого матеріалу

    Хвороблива жага чиновників і депутатів до різного роду звань та нагород давно стала всесвітньо відомою. Особливо в цьому аспекті слід подякувати російському Дисернету, на викриття якого починають звертати увагу й російські можновладці. Схоже, російська практика захисту посадовцями докторських дисертацій, в яких мають місце численні "некоректні запозичення", як скромно називають випадки плагіату, набуває поширення і в Україні.

    Знайомтеся: Никитюк Олександр Андрійович, 1959 року народження, доктор сільськогосподарських наук, професор, Заслужений працівник сільського господарства України.

    Закінчив Житомирський сільгоспінститут (спеціальність "агро ... Читати далі »

    Переглядів: 4429 | Додав: OS | Дата: 2015-04-04 | Коментарі (0)

    Ця стаття присвячена проблемам практичної реалізації й засадничим основам імплементації нового Закону України «Про вищу освіту». Втім, в ній мова буде йти не про те, що передбачає зміст поняття імплементація, тобто акцент буде робитися не на тому, як має у сфері освіти та науки України фактично відбуватися здійснення міжнародних зобов'язань на внутрішньодержавному рівні, а також не на конкретних способах включення міжнародно-правових норм до національної правової системи, а на іншому, не менш важливому та безпосередньо дотичному до питань практичної реалізації Закону України «Про вищу освіту».

    ... Читати далі »

    Переглядів: 2219 | Додав: OS | Дата: 2015-02-14 | Коментарі (1)

    Валерій Аджієв у своїй статті на сайті http://trv-science.ru/ розглядає проблему плагіату, який в Англії трапляється дуже рідко.

    Ми друкуємо переклад українською деяких фрагментів цієї статті (повний текст можна прочитати на сайті за вказаним вище посиланням).

    У Великобританії академічний плагіат розглядається як дуже серйозне порушення. У кожному університеті існують нормативні порадники (з назвами типу Code of Practice for Research або Code of Practice for Research Degrees), що детально роз ... Читати далі »

    Переглядів: 2165 | Додав: OS | Дата: 2015-01-28 | Коментарі (0)

    Для того, щоб ефективно протистояти фальсифікації наукових досліджень, недостатньо тільки виявляти та широко розголошувати ці ганебні випадки, необхідно створювати умови їх неможливого існування та проводити просвітну роботу.

    Часто перед молодим науковцем постає проблема: як спланувати свою роботу, правильно її зробити, оформити, а потім представити у вигляді друкованої праці чи дисертації?

    Пропонуємо Вашій увазі чудову книгу професора Л. О. Атраментової «Дизайн и статистика биологического исследования», яка була випущена у 2014 році невеликим накладом, швидко розкуплена і наразі публікується автором на замовлення (адреса автора: atramentova@yandex.ru< ... Читати далі »

    Переглядів: 2510 | Додав: OS | Дата: 2015-01-22 | Коментарі (0)

    У своєму інтерв’ю, опублікованому в газеті «Освіта України» (№46 від 8 грудня 2014 р.), заступник міністра освіти і науки Андрій Гевко розповідає про особливості боротьби з плагіатом в академічному середовищі, активну громадянську позицію та боротьбу з «примарними» ВНЗ. Питання задавав Максим Короденко.

    Ми передруковуємо фрагмент цієї статті, який стосується плагіату, щоб познайомити широке коло читачів з позицією нової команди Міністерства освіти і науки України. У цьому інтерв'ю А. Гевко згадує студ ... Читати далі »

    Переглядів: 1445 | Додав: OS | Дата: 2015-01-18 | Коментарі (0)

    "Самий молодий доктор медичних наук в Україні" зробила докторську на чужому матеріалі

    Члени Комісії з питань боротьби із лженаукою та фальсифікацією наукових досліджень Президії Національної академії медичних наук України, проаналізувавши на предмет некоректних запозичень  ... Читати далі »

    Переглядів: 7825 | Додав: OS | Дата: 2015-01-12 | Коментарі (6)

    Чекаємо на пропозиції щодо підвищення рівня дисертацій

    Головною метою Комісії з питань боротьби із лженаукою та фальсифікацією наукових досліджень Президії Національної академії медичних наук України, яку я очолюю, є захист чесного імені справжньої науки.

    Наше завдання – активізувати роботу цієї Комісії. Щоправда, слова «лженаука» у рідній мові немає, і краще було б написати «псевдонаука», але така назва була дана Комісії раніше і існує у відповідних наказах НАМНУ.

    Боротьба з таким ганебним явищем, як плагіат, є одним із напрямків нашої діяльності, бо плагіат – це і є фальсифікація наукових досліджень, яка сьогодні, на жаль, набула характеру епідемії, що перешкоджає будь-яким можливостям розвитку науки в нашій державі.

    Важко точно сказати, коли почалося це моральне падіння в науці, мабуть, у 90-х роках, коли вчені стали активно «допомагати» своїм учням писати дисертації. Можливо, саме тоді з'явився ... Читати далі »

    Переглядів: 1613 | Додав: OS | Дата: 2015-01-08 | Коментарі (1)

    Що розуміють під псевдонаукою? Що таке паранаука, і коли вона перетворюється в псевдонауку?

    Згідно з Вікіпедією (https://ru.wikipedia.org/wiki/Псевдонаука), псевдонаука – це діяльність або вчення, яке усвідомлено або неусвідомлено імітує науку, але насправді не є наукою. Головні характеристики псевдонауки – це некритичне використання неперевірених методів, сумнівних і часто помилкових даних; заперечення можливості спростовування тверджень; ігнорування фактів, що суперечать висунутій концепції; відмова від експериментальної перевірки, від проведення дослідів, які можуть поставити під сумнів висунуту теорію; апеляція не до вчених, а до засобів масової інформації, політичних діячів, релігійних теорій; претензія на "революційний" переворот в науці і технологіях; намагання автора удавати з ... Читати далі »

    Переглядів: 2069 | Додав: OS | Дата: 2015-01-06

    « 1 2 ... 11 12 13
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz