Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
П`ятниця, 2024-04-19, 11:27
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Січень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2018 » Січень » 15 » Звернення до філософів України
    23:03
    Звернення до філософів України

    Шановні представники української академічної філософської спільноти!

    Звертаємо вашу увагу на ситуацію, що склалася з захистами філософських дисертацій (особливо, у педагогічних вишах), яка дискредитує академічну філософську спільноту в Україні і ставить під питання її майбутнє.

    Моніторинг захистів, що були заплановані на період з 28 листопада по 29 грудня 2017 року, виявив, що з 11 запланованих до захисту на цей період філософських дисертацій (у тому числі 3 докторські та 8 кандидатських), 6, у тому числі всі 3 докторські, містили великий обсяг плагіату; ще одна кандидатська дисертація містила багато явних прикладів безграмотності та приховування беззмістовності за псевдонауковою “пташиною мовою”. Усі згадані дисертації були допущені до захисту експертними радами відповідних спецрад і отримали схвальні відгуки опонентів. У двох випадках, спецради з захисту (Д 26.053.16 Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова та Д 26.001.27 Київського національного університету ім. Т. Шевченка), вчасно повідомлені про виявлений плагіат в запланованих до захисту дисертаціях (з наданням порівняльних таблиць плагіату та інтернет-посилань на тексти джерел), знехтували цим повідомленням, не знявши дисертації з захисту і проголосувавши (в обох випадках одноголосно) за присвоєння здобувачу наукового ступеня кандидата філософських наук. (Докладніше див. нижче зведену довідкову інформацію.)

    Звертаємося до вас – особливо до осіб, які є добре відомими і користуються значною повагою в українській філософській академічній спільноті – з закликом виявити принципову позицію з приводу цих ганебних фактів. Зокрема, закликаємо дати публічну об’єктивну оцінку тим з названих нижче дисертацій, які були схвалені спецрадами із захисту і перебувають на розгляді у ДАК, з огляду на наявний в них масовий плагіат та/або інші форми недоброякісності.

    Також нагадуємо керівникам і консультантам здобувачів, керівництву спеціалізованих вчених рад з захисту, членам експертних комісій, опонентам і членам спеціалізованих вчених рад про їх особисту відповідальність за масу недоброякісних (переважно, плагіатних) дисертаційних захистів і, як наслідок, поповнення академічної філософської спільноти великою кількість недоброчесних та/або некомпетентних псевдонауковців, які дискредитують українську академічну філософську спільноту і таким чином ставлять під питання виправданість її існування.

    Запрошуємо кожного, хто бажає і може долучитися до очищення української наукової спільноти шляхом дослідження дисертаційних робіт, прийнятих до захисту, на плагіат та інші форми недоброякісності, зголошуватися до цієї справи, звертаючись (з або без виявлення власної особи) до ГО ТРОН електронною поштою sunsphera@gmail.com або через facebook Svitlana Vovk.

    За дорученням викривачів Голова ради ГО ТРОН С. Л. Благодєтєлєва-Вовк

     

    Зведена довідкова інформація, про виявлений плагіат та інші явні ознаки недоброякісності у дисертаціях з філософських наук, захист яких був запланований на період з 28 листопада по 29 грудня 2017 року.

     

    Захищені недоброякісні дисертації:

    1. Москаєва Ольга Олександрівна - дисертація “«М’який» менеджмент в контексті управлінських стратегій сучасності (соціально-філософський аналіз)” на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук.

    Характер недоброякісності: масивний плагіат (див. порівняльну таблицю за інтернет-посиланням: https://drive.google.com/open?id=1dyCACwimRIPeMx0NMnVePoW5X_lm2o6O) та філософська безграмотність (див. приклади за інтернет-посиланням у facebook: https://www.facebook.com/groups/186809768152216/permalink/880765605423292/)

    Незважаючи на завчасне повідомлення про плагіат, Спецрадою Д 26.053.16 Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова 28 листопада 2017 р. здобувачу було присвоєно, одноголосним голосуванням, науковий ступінь кандидата філософських наук.

    ГО ТРОН подане звернення до ДАК України за цим фактом і з доповненою порівняльною таблицею плагіату.

     

    2. Романкова Лілія Миколаївна – дисертація “Виховання студентської молоді у дискурсі становлення світового суспільства знань” на здобуття наукового ступеня доктора філософських наук.

    Характер недоброякісності: масивний плагіат (див. порівняльну таблицю за інтернет-посиланням: https://drive.google.com/file/d/18JOfLY0KLeNc8tKfIOEjesN_SasilnV5/view)

    Спецрадою Д 64.053.07 Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди 7 грудня 2017 р. здобувачу було присвоєно науковий ступінь доктора філософських наук.

    ГО ТРОН подане звернення до ДАК України з повідомленням про масивний плагіат у дисертації та порівняльною таблицею плагіату.

     

    3. Білоус Анна Олександрівна - дисертація “Логіко-риторичний аналіз інтернет-дискурсу” на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук.

    Характер недоброякісності: масивний плагіат (див. порівняльну таблицю за інтернет-посиланням: http://false-science.ucoz.ua/news/shestakova_e_g_istorija_pro_chergovij_vipadok_plagiatu_v_kijivskomu_nacionalnomu_universiteti_im_tarasa_shevchenka/2017-12-16-47).

    Незважаючи на завчасне повідомлення про плагіат, Спецрадою Д 26.001.27 Київського національного університету ім. Т. Шевченка 18 грудня 2017 р. здобувачу було присвоєно, одноголосним голосуванням, науковий ступінь кандидата філософських наук.

     

    4. Климко Ірина Григорівна - дисертація “Синтез культурних практик туристичної діяльності як фактор гармонізації глобалізаційних процесів сучасності” на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук.

    Характер недоброякісності: безграмотність та приховування беззмістовності за псевдонауковою “пташиною мовою” (див. приклади за інтернет-посиланням у facebook: https://www.facebook.com/groups/186809768152216/permalink/873530562813463/).

    Спецрадою К.26.053.13 Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова 29 грудня 2017 р. здобувачу було присвоєно науковий ступінь кандидата філософських наук.

     

    Дисертації, зняті з захисту у зв’язку з повідомленням про наявний в них масивний плагіат:

    5. Ємельяненко Євгенія Олегівна - дисертація “Маргіналізація сучасного українського суспільства в умовах соціокультурних трансформацій (безпековий вимір)” на здобуття наукового ступеня доктора філософських наук. Дисертацію було заплановано до захисту 28 листопада 2017 р. у спецраді Д 26.053.16 Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, але знято з захисту у зв’язку з повідомленням про плагіат.

    6. Кузьоменська Лідія Григорівна - дисертація “Мова як основа комунікативної культури суспільства” на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук. Дисертацію було заплановано до захисту 28 листопада 2017 р. у спецраді Д 26.456.01 Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, але знято з захисту у зв’язку з повідомленням про плагіат.

    7. Костючков Сергій Карпович - дисертація “Біофілософська домінанта освітньої концепції в умовах становлення громадянського суспільства” на здобуття наукового ступеня доктора філософських наук. Дисертацію було заплановано до захисту 28 листопада 2017 р. у спецраді Д 26.456.01 Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, але знято з захисту у зв’язку з повідомленням про плагіат.

    Переглядів: 3687 | Додав: OS | Рейтинг: 3.0/4
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz