Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
П`ятниця, 2024-03-29, 08:58
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Червень 2020  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2020 » Червень » 7 » Так, це знову я, ваш Шкарлет. Забезпечую вас безпекою
    10:38
    Так, це знову я, ваш Шкарлет. Забезпечую вас безпекою

    Так, це знову я, ваш Шкарлет. Забезпечую вас безпекою

    Мабуть, на роботах ректора Чернігівського національного технологічного університету в 2010-2020 рр. Сергія Шкарлета, кандидата на посаду міністра освіти України, можна удосконалювати свої здібності в пошуку плагіату. Після вдалого аналізу його колективної монографії (див. перший тут, а другий тут) та одноосібної статті (див. тут) у нас зачухалися руки. Не може ж бути, щоб такий досвід написання наукових статей та пропадав даремно! І ми навмання ткнули пальцем в одну зі статей у списку його робіт. Ха! Чудовий вражаючий результат! З радістю ділимося ним з жителями Земної кулі.

    Стаття Шкарлета Сергія Миколайовича з претензійної назвою «Формування стратегій розбудови економіки інформаційного типу з метою забезпечення економічної безпеки держави» була надрукована в журналі «Економіка України» в 2016 році (№ 3, с. 17–28), завантажити її можна тут.

    Ми її будемо порівнювати зі статтею Микитенко В. В., Гребенюк О. В. Формування набору стратегій для розробки адаптивних технологій управління забезпеченням економічної безпеки (Вісник економічної науки України, 2011, № 1 (19), с. 79–87), яку можна завантажити тут. У списку літератури (в статті С. Шкарлета) ця робота не значиться.

    Нагадаємо, що якщо автор не ставить посилання на написаний ним текст, то це означає, що він його писав сам. Збіги можуть бути в коротких сталих висловах, якихось відомих визначеннях термінів, на кшталт «Конституція – це основний Закон держави». Але щоб ось такими великими шматками, та ще й такий складний текст… Тут явно допомогло славнозвісне сполучення CtrlCCtrlV.

    Кілька невеличких правок, скромне видалення з чужого тексту свого прізвища, додавання до чужого тексту слів «на нашу думку» та чогось такого «когнітивно-інформаційного».

    Дивимося на результат у порівняльній таблиці. У лівому стовпчику – повний текст статті Сергія Шкарлета:

    Таблиці теж передрані повністю, немає сенсу тут їх усі викладати, ось тільки початок першої:

    Це фрагмент таблиці 1 від Шкарлета:

    а це зі статті Микитенко та Гребенюк:

    Після таблиць є примітка з зірочкою:

    у статті Микитенко: «* Узагальнено та систематизовано авторами статті за науковими положеннями і гіпотезою, опрацьованими у наукові<й> праці [4]».

    У нашого героя:

    «*Узагальнено та систематизовано автором за науковими положеннями, обгрунтуваннями та гіпотезою, опрацьованими у [4]».

    Отакий він трудяга! Сам узагальнив та систематизував!

    Також і таблиця 2 у Шкарлета ідентична таблиці 5 у статті Микитенко.

    А де таблиці №2, 3 та 4 із статті Микитенко, запитаєте ви? Чому вони не переписані? А це просто – вони мають різноманітні чисельні показники за 2008-2013 роки, складні коефіцієнти. А звідки ж їх переписати у статтю 2016-го року? Не самому ж шукати та опрацьовувати! Обійдеться і без них.

    На початку статті написано не просто прізвище автора, яке робиться зазвичай, а усі його регалії: С. М. Шкарлет, професор, доктор економічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Чернігівського національного технологічного університету. І, як ми бачимо, недарма. Стаття написана на високому фаховому рівні, насичена термінами, і тому має дуже вагому наукову та практичну цінність.

    Одне мене цікавить: а чи зможе пан Зеленський (тут я скористаюся чудовими висловами Сергія Шкарлета, що запали мені в душу) зробити світоглядно-методологічне осмислення констант і оцінити усю варіативність результатів майбутньої роботи пана ректора на посаді міністра? Ви скажете, що для цього треба обчислити мінімально та максимально можливі (мінімаксні) межі еволюційних перетворень фрактальності когнітивно-інформаційної структури міністерства та уряду в цілому? Ну, у нашого президента є чим обчислювати. І якщо треба – він сповна використає правильний синергетично-феноменологічний підхід до підбору кадрів! Кадрів, що «перебувають у стані перманентної трансформації та живуть в умовах істотних ресурсних обмежень».

    Інакше – загроза безпеці! А забезпечити нас безпекою – то головний обов’язок преЗЕдента! Ну, звісно, після вирішення циклічно-генетичних проблем когнітивно-інформаційної гетерархії.

    Цікаво, чи скаже після усього цього пан Зеленський пану Шкарлету: «Вийди звідси, розбійник! Іди гуляй!»?

    Василь Садовий

    PS. П'яту серію серіалу "Шкарлет" читаємо тут. Іще одна – шоста серія – тут.

    Переглядів: 7130 | Додав: OS | Рейтинг: 4.1/7
    Всього коментарів: 4
    avatar
    1 superamazed • 11:50, 2020-06-07
    Така людина й ще не член НАНУ з економіки або член НаПідНаук,  краще обох? Яка прикра недоробка керівництва цих поважних установ!!! Негайно виправити!!!
    avatar
    0
    2 OS • 19:57, 2020-06-07
    А ось незабарився й коментар В. В. Микитенко, д. е. н., проф., головного наукового спеціаліста ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» в одній з гілок обговорення наукового доробку Сергія Шкарлета у Фейсбуку (це в неї Шкарлет "запозичив" текст статті):

    "Шановний, для мене обурливою є упередженність та вибірковість ваших репрезентацій. Ось - я Микитенко В. В. - звертатесь до мене з приводу пояснень щодо мого наукового доробку та ректора ЧНТУ. Я пишаюся плідною співпрацею с високоповажним колегою С. М. Шкарлетом ще з 2007 року. Вісім фундаментальних НДР, три - науково-прикладні НДР - за результатами нашої з ним роботи та 18 спільних наукових праць - у такій галузі науки як економіка та управління національним господарством, так і економічна безпека суб'єктів господарювання у контексті формування та реалізації стратегій бінарного типу для України. Особисто для мене - здобутки і доробок С. М. Шкарлета - відомі та є видатними. Я підтверджую і визнаю: у наукових публікаціях С. М. - відсутні будь-які запозичення та не коректні текстові посилання. Зверністься до наших спільних із С. М. Шкарлетом робіт за 2010 - 2015 роки / якщо у вас занадто багато вільного часу від провадження науково-організаційної та науково-дослідної діяльності."

    І це дуже дивно. Начебто людина постраждала... А виявляється - вона пишається тим, хто переписав її текст та поставив своє ім'я, захищає його! Чудні діла твої, господи!

    avatar
    3 adt • 13:18, 2020-06-08
    Геніально! Цікаво, це вже дно? Тут вже питання не про міністерські амбіції, а про те, чи може такий ВЧЕНИЙ бути професор, доктор економічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Чернігівського національного технологічного університету? Ну і відповідне питання до всіх структур, задіяних у створенні такої "ДУЖЕ МІЦНОЇ ОСОБИСТОСТІ". Очевидно, що без корупційної складової у такому карєрному злеті ну аж ніяк не обійтися ...
    avatar
    4 jurijstadnyckyj • 21:11, 2020-06-10
    Розгадка тут проста. Шкарлет заплатив грубі гроші, а Микитенко пішла легким шляхом - замість творіння чогось оригінального, ледь-ледь переробила свої попередні напрацювання.
    Але це свідчить погано не стільки про Микитенко, скільки про Шкарлета. Але Микитенко незручно перед клієнтом, бо взяла гроші як за працю оригінальну.
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz