Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
Четвер, 2024-05-02, 00:45
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Червень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2018 » Червень » 25 » Звернення щодо неприпустимості політики підтримки академічної недоброчесності в Україні
    22:50
    Звернення щодо неприпустимості політики підтримки академічної недоброчесності в Україні

     

    Звернення

    щодо неприпустимості політики підтримки академічної недоброчесності в Україні, яке здійснюється токсичними мережами на чолі з керівництвом Міністерства освіти і науки

    Після викриття топ-плагіаторів, зокрема Катерини Кириленко – дружини віце-прем’єр-міністра України В. Кириленка, керівництвом Міністерства освіти і науки на чолі з міністром Л. Гриневич замість позбавлення плагіаторів наукових ступенів та припинення діяльності спеціалізованих вчених рад, як це передбачено Законом України «Про вищу освіту» і підзаконними актами, започатковано процес демонтажу інституту державного нагляду у системі атестації наукових кадрів.

    Так, на підставі подання особисто міністром освіти і науки України Л.Гриневич 27 липня 2016 року було КМУ прийнято Постанову «Деякі питання діяльності НАЗЯВО», яка вилучила з Порядку присудження наукових ступенів положення про позбавлення наукового ступеня та подання апеляції. Ці норми мають запрацювати з прийняттям нового Порядку присудження наукових ступенів за поданням Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

    Проте, починаючи з 2016 року його діяльність торпедується особисто Лілією Гриневич з метою перетворити незалежний орган на контрольований з боку МОН. Фактично, за її редакцією у вересні 2017 року під час прийняття закону «Про освіту» до тексту цього Закону було додані Прикінцеві положення щодо зміни ст.18, які дозволили МОН отримати контроль над цим органом на етапі інституційного дизайну та проведення конкурсу кандидатів у члени НАЗЯВО, який дозволить відібрати лояльних членів. Однак, цього виявилося замало, на Секретаріат НАЗЯВО, який виконує функцію забезпечення функціонування органу, постійно чиниться тиск з метою припинити його роботу, бо у його складі працюють відомі викривачі топ-плагіаторів.

    Крім того, стало відомо, що у МОНУ розроблений новий Порядок присудження наукових ступенів, в якому міститься ряд контроверсійних положень, які ускладнять виявлення і притягнення до відповідальності академічно недоброчесних науковців. Цей документ планується просунути за умови прийняття Закону України про внесення змін до пункту з розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про освіту" щодо уточнення деяких положень (законопроект 8046) у такій редакції «…до затвердження нового складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки має право самостійно приймати акти, готувати і подавати на затвердження Кабінету Міністрів України проекти відповідних актів, прийняття яких відповідно до цього Закону вимагає погодження (подання) Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти».

     

    Якщо протягом 2016 та на початку 2017 року увага викривачів була головним чином зосереджена на топ-плагіаторах, зокрема кейсах Катерини Кириленко, Арсенія Яценюка, Станіслава Ніколаєнка, Лілії Гриневич, Руслана Гурака, то із листопада 2017 року викривачі розпочали масові викриття академічного плагіату у роботах звичайних науковців та зосередились на дослідженні проблеми інституційного руйнування науки і вищої освіти в Україні. Дякуємо викривачам за близько сотню кейсів, які дозволили побачити реальну картину стану справ у системі атестації наукових кадрів!

    Так, за даними звернень ГО ТРОН та викривачів антиплагіатної ініціативи «Дисергейт» до університетів та МОН маємо таку статистику:

    1. Загальна кількість звернень до ДАК МОН: 25.
    2. Затверджено роботи із академічним плагіатом: 21.
    3. Скасовано присудження наукового ступеня: 4, з яких 1 всупереч нормативно-правових документів буде захищатися 27 червня цього року.
    4. Кількість звернень, які закінчилися зняттям робіт із захисту на етапі розгляду спеціалізованими вченими радами університетів/наукових закладів – 7.

    Треба зазначити, що більшість поданих заяв – 23, стосуються дисертацій з філософії. Найбільше випадків виявленого академічного плагіату зафіксовано у спецрадах Д 26.053.16 НПУ ім. М. Драгоманова – 7 випадків та Д 64.053.07 в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. Сковороди – 5 випадків. Нагадаємо, що саме ректори Андрущенко В. П. та Прокопенко І. Ф. відповідно до параграфу 8 пункту 2 статті 16 Закону України «Про вищу освіту» несуть відповідальність щодо «забезпечення дотримання академічної доброчесності працівниками закладів вищої освіти та здобувачами вищої освіти, у тому числі створення і забезпечення функціонування ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату». Крім того, відповідальність також покладено на голів цих спеціалізованих вчених рад, зокрема Вашкевича В. М. та Култаєву М.Д., а також на наукових керівників та численних опонентів.

    Під час засідання Атестаційної колегії МОН, яка відбулася 20 березня 2018 року, зокрема питань скасування рішень спеціалізованих вчених рад щодо присудження наукових ступенів в наслідок наявності академічного плагіату, особисто міністр запропонувала використати норму про скасування наукового ступеня таким чином, щоб можна було повторно захистити дисертацію через рік, усупереч вимоги пункту 14 чинного Порядку присудження наукових ступенів, «У разі виявлення текстових запозичень, використання ідей, наукових результатів і матеріалів інших авторів без посилання на джерело дисертація знімається з розгляду незалежно від стадії проходження БЕЗ ПРАВА ЇЇ ПОВТОРНОГО ЗАХИСТУ».

    Більше того, стало відомо, що керівництво МОН грубо порушуючи ЗУ Про вищу освіту і підзаконні акти, дозволило «швиденько» перезахистити роботи, авторам яких було відмовлено у присудженні наукових ступенів через виявленій у дисертації академічний плагіат, про що свідчить оголошення про захист роботи Чжан Сінь 27 червня 2018 року у спецраді Д 26.053.16 НПУ ім. М. Драгоманова, тобто через три місяці після скасування Атестаційною колегією МОН рішення спецради Д 64.053.07 в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. Сковороди.

    Цим МОН порушило пункт 4.9 чинного «Положення про спеціалізовану вчену раду… та п. 26 Порядку про присвоєння наукових ступенів: «Якщо рішення ради про присудження наукового ступеня скасовано МОН, то дисертація може бути подана до захисту повторно до іншої спеціалізованої вченої ради після доопрацювання не раніше ніж через рік з дня прийняття такого рішення МОН».

    Науковим комітетом Національної ради України з питань розвитку науки і технологій на ім’я міністра було спрямовано звернення з проханням не підписувати наказ за результатами останньої Атестаційної колегії 16 травня, на якій відбулося масове затвердження наукових ступенів плагіаторам та фальсифікаторам. Проте, міністр проігнорувала звернення цього дорадчого органу та підписала наказ і, отже, легалізувала практику покриття наукових шахраїв.

    Таким чином, можемо говорити про створення на державному рівні механізму захисту академічної недоброчесності за участі експертних рад і Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки та особисто міністра Лілії Гриневич.

    Більше того, токсичні мережі місцевих плагіаторів, фальсифікаторів та фабрикаторів, зокрема очолювана ректором НПУ ім. М. Драгоманова Андрущенком В. П., упевнено вийшли на міжнародний рівень. Про що свідчить викриття плагіату у багатьох дисертаціях громадян Китайської Народної республіки та двох громадян республіки Польща, які були захищені в НПУ ім. М. Драгоманова у спецрадах Д 26.053.16 з філософії (Голова спецради – д. філос. н. В. М. Вашкевич, заступник голови – д. філос. н. І. Г. Немчинов, вчений секретар – д. філос. н. О. П. Кивлюк) та Д 26.053.08 теорія і методика музичного виховання (Голова спецради д. пед. н. А. В. Козир, заступник голови д. пед. н. О. П. Щолокова, вчений секретар к. пед. н. Л. І. Паньків).

    Уперше в новітній історії України викрито аферу в сфері освіти і науки такого масштабу!

    Очевидно, що за таких умов час бити на сполох, бо академічна недоброчесність з внутрішньої проблеми стала проблемою міждержавною, і, у перспективі, може стати глобальною, оскільки існує загроза перетворення України на міжнародного експортера фейкових наукових ступенів з набуттям гостро негативної репутації за кордоном.

    Тому ми звертаємося до представників української влади:

    1. До міністра Міністерства освіти і науки Л. Гриневич:
    • вивести зі складу експертної ради з питань проведення експертизи дисертаційних робіт соціогуманітарного спрямування голову цієї експертної ради Андрущенка В. П. внаслідок наявності конфлікту інтересів,
    • розпустити чинну експертну раду з питань проведення експертизи дисертаційних робіт соціогуманітарного спрямування через порушення її членами п. 12 Положення про експертну раду з питань проведення експертизи дисертаційних робіт, що призвело до затвердження наукових ступенів академічно недоброчесним науковцям,
    • розпустити Атестаційну колегію Міністерства освіти і науки України внаслідок її бездіяльності щодо запобігання отримання незаконної вигоди шахраями-плагіаторами,
    • розірвати контракти з ректорами Андрущенком В. П. (НПУ ім. М. Драгоманова) та Прокопенком І. Ф. (ХНПУ ім. Г. Сковороди) за систематичну діяльність з підтримки академічної недоброчесності у ввірених їм в управління закладах, що проявилися в десятках випадків академічного плагіату, фальсифікацій та фабрикацій кваліфікаційних робіт на отримання наукових ступенів,

     

    1. До Прем’єр-міністра України В. Гройсмана:
    • розглянути питання відповідності Лілії Гриневич займаній посаді Міністра освіти і науки України внаслідок систематичного невиконання покладеної на неї державою функції нагляду за дотриманням законодавства в сфері освіти і науки, у т. ч. очолюваної нею Атестаційної колегії МОН, підпорядкованих їй експертних рад МОН та ректорів, з якими підписано контракт, зокрема з Андрущенком В. П. та Прокопенком І. Ф., що призвело до функціювання у підпорядкованій їй сфері корупціогенних мереж, у т. ч. із залученням іноземних громадян
    1. До Голови Верховної Ради А. Парубія:
    • створити тимчасову слідчу комісію ВР з метою розслідування випадків злочинної діяльності і бездіяльності Міністерства освіти і науки, що за часів керування МОН Лілією Гриневич набули системного характеру і призвели до фактичного руйнування системи державного управління в сфері освіти і науки.
    1. До Міністра фінансів О. Маркарової:
    • при розробці проекту Державного бюджету України на 2019 р. розглянути питання доцільності фінансування докторантури та аспірантури за спеціальностями 09.00.10 філософія освіти і 13.00.02 теорія та методика музичного навчання в НПУ ім. М. Драгоманова, в якому відбувається масова протиправна діяльність, що має ознаки корупції, яка вийшла на міжнародний рівень.
    1. До Генерального прокурора Ю. Луценко:
    • порушити досудове розслідування щодо можливих корупційних схем за участі іноземних громадян, які отримують наукові ступені у спецрадах д 26.053.16 і Д.26.053.08 Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова (ректор В. Андрущенко)

     

    Ми також звертаємося до політичних сил і партій, народних депутатів і громадян, небайдужих до долі науки і освіти, з проханням підтримати наше звернення.

     

    Ми вимагаємо від української влади лише одного: дотримання законності тими, хто поставлений державою для нагляду за дотриманням законності!

    Переглядів: 2460 | Додав: OS | Рейтинг: 3.0/4
    Всього коментарів: 121 2 »
    avatar
    1 prykanat • 00:15, 2018-06-26
    Підтримую!
    avatar
    2 sunsphera • 00:18, 2018-06-26
    Підтримую! Світлана Благодетелева-Вовк
    avatar
    3 boltivetssergij • 07:51, 2018-06-26
    Ставлю свій підпис з вимогою негайного припинення фінансування недоброчесної плагіатної фабрики виготовлення педдисертацій на замовлення за доляри США і продажу звань академіка і члена-кореспондента НАПНУ під орудою В.Кременя. Міністерка Гриневич, яка є співучасницею злочину, потребує негайного звільнення і притягнення до кримінальної відповідальності за цей посадовий злочин!
    avatar
    4 shestakova_eleonora • 10:07, 2018-06-26
    Підтримую. Прошу додати до заяви вимоги щодо негайного притягнення до відповідальності осіб з КНУ ім. Т. Шевченка, причетних до багаторічної, системної, цілеспрямованої діяльності "фабрик" плагіатних дисертацій, публікацій в Інституті журналістики та на Філософському факультеті.
    avatar
    5 ром • 11:16, 2018-06-26
    Підтримую.
    avatar
    6 grabovoy • 11:17, 2018-06-26
    Підтримую
    avatar
    7 ivporalo • 11:42, 2018-06-26
    Цілком підтримую
    avatar
    8 Eugenio • 11:58, 2018-06-26
    +
    avatar
    9 PASIONARIJ • 13:29, 2018-06-26
    Цілком підтримую! Сергій БЛАВАЦЬКИЙ.
    avatar
    10 vopsy • 14:42, 2018-06-26
    Підтримую
    1-10 11-12
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz