Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
П`ятниця, 2024-03-29, 11:05
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Квітень 2023  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2023 » Квітень » 17 » Був кандидатом з політології – став доктором економічних наук! А шо такова? (Закінчення)
    19:06
    Був кандидатом з політології – став доктором економічних наук! А шо такова? (Закінчення)

    Плагіат у докторській дисертації Романа Аксельрода

    (Закінчення. Початок читайте тут)

    Шоста публікація, з якою були виявлені збіги:

    • Скрипніченко А. В. Дипломна магістерська робота на тему «Системний підхід до управління підприємством в умовах ринкових перетворень» (за матеріалами Публічного акціонерного товаривства «Роганська картонна фабрика») (Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Інститут заочно-дистанційного навчання, Полтава, 2019). (Див. тут).

    Цієї дипломної роботи в списку літератури докторської дисертації Аксельрода немає. Можливо, дипломник теж звідкись переписував (покликань у нього немає), а може й писав самостійно! А ось Аксельрод явно переписував чуже: текст збігається, а покликань нема! І будівельне підприємство встромив!

    Р. Б. Аксельрод перед захистом отримав «Довідку про результати перевірки на плагіат», яку надав доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри теплогазопостачання і вентиляції Костянтин Миронович Предун із КНУБА:

    Якість цієї пустопорожньої «довідки», наданої колегою дисертанта, сподіваюся, усім зрозуміла. У ній написано, що програма Anti-Plagiarism v-15.2575 виявила 6,0% збігів «з одним документом», але ані назви цього документа, ані аналізу тих збігів (плагіат то чи ні, тобто є покликання на джерело чи відсутнє) там немає.

    Насправді в докторській дисертації Романа Аксельрода – махровий плагіат, та ще й з підробленими покликаннями! Цей «доктор економічних наук» – суцільний копіпастер, а по-нашому – передирач!

    Ветеран будівельного підприємства Василь Садовий

    (Фото з Фейсбуку)

     


    Підтримати розслідування випадків плагіату можна за допомогою донатів на сайті Donatello.

    Переглядів: 634 | Додав: OS | Рейтинг: 4.5/2
    Всього коментарів: 2
    avatar
    0
    1 OS • 17:43, 2023-04-20
    Ст.науковий співробітник Інституту біохімії ім. Палладіна НАНУ Володимир Галицький знайшов джерело, звідки переписав свій текст дипломник А. Скрипніченко – це стаття Д. Л. Левчинський «Механізм удосконалення організаційної структури управління будівельним підприємством» (Науковий вісник Ужгородського національного університету, 2015, вип. 4, с. 23–26).
    І саме з неї «професор» Аксельрод потягнув собі в дисертацію без покликання рис. 2 (у  дисертації це рис. 2.13), а не з дипломної роботи Скрипніченка, як написано в дослідженні В. Садового, бо слово «будівельному» вже присутнє в статті Левчинського. Скопійований зі статті рис. 1 (у дисертації це рис. 2.12 на с. 150) має покликання на статтю Левчинського лише в підпису до рисунку. Тобто всі зауваження про плагіат залишаються в силі – це дійсно плагіат, тільки обох – і Аксельрода, і Скрипніченка.
    avatar
    0
    2 OS • 13:58, 2023-10-01
    26.09.2023 Національне агентство із забезпечення якості освіти (НАЗЯВО) визнало наявність плагіату в докторській дисертації проректора з навчальної роботи та регіонального розвитку Київського національного університету будівництва та архітектури (КНУБА) вінничанина Романа Аксельрода і звернулося до Міністерства освіти і науки з проханням позбавити цю особу ступеня доктора економічних наук.
    Але пан Аксельрод не здається. В інтерв'ю виданню "Na Парижі" він заявив: "Вважаю, що плагіату немає. Є відсутність посилань на джерела в окремих абзацах, але це не вплинуло на новизну та розкриття теми – основні чинники дисертації".
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz