Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
Четвер, 2024-03-28, 17:38
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Листопад 2020  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2020 » Листопад » 29 » З миру по нитці – сибаритам дисертація
    19:31
    З миру по нитці – сибаритам дисертація

    З миру по нитці – сибаритам дисертація,

    або історія про те, як в Дніпровському університеті ім. Олеся Гончара філологи дисертацію клепали

     

    Я вже давно викриваю та оприлюднюю факти своїх розслідувань щодо порушення норм академічної доброчесності (академічний плагіат). Як правило, «героями» моїх викриттів довгі роки були представники галузі «соціальні комунікації». Але зараз довелося зіткнутися з цим ганебним явищем у середовищі українських літературознавців. Дуже довго думала, що серед них такого майже не буває, що вони вміють хоча б маскувати сліди плагіатної діяльності. Виявилося, що марно сподівалася. Вагалася, як це представити (окрім заяви до МОН України) на публічний розсуд. Потім зрозуміла: викладу матеріал лише сухими фактами, бо знаю наступне. По-перше, миттєво включиться соціально налагоджена машина, щоб «порєшать проблему», яку створить моя заява. По-друге, реакція від нашого МОН і на мою заяву, і на систему «рєшал» та «ходаків» буде непередбачуваною, як в анекдоті про білявку та динозавра – може, зустріну його на вулиці, а може – ні, як карта ляже. По-третє, наше науково-освітянське середовище, як завжди, промовчить публічно, а в кулуарах буде підтримувати, співчувати «пострадавшим» від «нахаби, яка ніяк не заспокоїться», тобто від мене. Саме тому, колеги, просто читайте майже повний текст моєї заяви до МОН України.

    Заява пов’язана ось із чим: «Рішенням спеціалізованої вченої ради Д 08.051.12 Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара від 26. 07. 2020 р. (протокол № 6) прийнято до захисту дисертацію на здобуття наукового ступеня канд. філол. наук Титюк Аліни Костянтинівни на тему: «Трансформація американського «крутого» детективу в творчості Сью Графтон, Сари Парецкі та Марсії Мюллер: жанрово-стильові та гендерні аспекти», спеціальність 10.01.04 – література зарубіжних країн.» Захист, якщо керуватися офіційними даними сайту, відбувся «28.10.2020 р., об 11:00 за адресою: м. Дніпро, пл. Тараса Шевченка, 1, Палац студентів ДНУ ім. Олеся Гончара».

    Науковий консультант Аліни Титюк – п. Гусєв В. А., доктор філологічних наук, професор.

              Опоненти: п. Мегела І. П., д-р філол. наук, професор (КНУ ім. Тараса Шевченка), та п. Хряпак С.О., канд. філол. наук (Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля).

    Усі опоненти дали схвальні відгуки:

    п. Мегела:

    http://www.dnu.dp.ua/docs/ndc/dissertations/D08.051.12/vidguk1_5f944b7217a83.pdf

    п. Хряпак:

    http://www.dnu.dp.ua/docs/ndc/dissertations/D08.051.12/vidguk1_5f944b7217a83.pdf

    Проте проста, вибіркова, недовготривала перевірка тексту дисертації п. Титюк виявила факти порушення нею низки норм чинного законодавства України у сфері освіти та науки. Зокрема, у тексті дисертації, яка висунута на здобуття наукового ступеня кандидата наук, є ознаки академічного плагіату. Я не перевіряла весь текст дисертації, а лише 1-й розділ, зовсім не перевіряла текст автореферату та статей п. Титюк, бо переконана: кількість фактів академічного плагіату вже в 1-му розділі та його, так би мовити, якість (деякі абзаци створені окремими плагіатними реченнями) цього плагіювання дає всі підстави для висновків про те, які норми академічної доброчесності сповідують, по-перше, автор цього тексту – п. Титюк; по-друге, її науковий керівник – п. Гусєв; по-третє, кафедра, на якій виконувалася ця робота, – кафедра зарубіжної літератури Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара; по-четверте, члени випускового семінару, які дали схвальні відгуки; по-п’яте, члени спецради Д 08.051.12ДНУ ім. О. Гончара, які прийняли до захисту цю роботу; по-шосте, опоненти п. Титюк.

    Ось порівняльна таблиця з моїми коментарями, які маркувала червоним кольором.

    Титюк Аліна Костянтинівна

    Трансформація американського «крутого» детективу в творчості Сью Графтон, Сари Парецкі та Марсії Мюллер: жанрово-стильові та гендерні аспекти. – Рукопис.

    Шестакова Е.Г. (д.філ.н., Донецьк Україна)

    Переглядів: 2365 | Додав: OS | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz