Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
П`ятниця, 2024-03-29, 14:09
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Листопад 2020  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2020 » Листопад » 21 » Відкрита заява групи «Дисергейт»_21.11.2020
    16:55
    Відкрита заява групи «Дисергейт»_21.11.2020

    Відкрита заява групи «Дисергейт»

    щодо посадовців найвищого рангу, відповідальних за руйнування системи освіти і науки України

     

    Ми звертаємося до Комітетів Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; з питань свободи слова; з питань правоохоронної діяльності; до Міністерства внутрішніх справ України; до Генеральної прокуратури України; до представництва Європейського Союзу в Україні; до Офісу Ради Європи в Україні

    Вам, як і широким колам громадськості в Україні, безперечно, відомі численні резонансні факти плагіату в статтях та докторських дисертаціях багатьох посадовців та працівників галузі науки та освіти в Україні, що призвело, зокрема, до ганебного призначення на посаду тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти та науки С. М. Шкарлета, незважаючи на викриття академічного плагіату в його статтях та докторській дисертації. Це призначення стало сигналом до повного ігнорування Закону України “Про освіту” в багатьох аспектах, в тому числі, щодо дотримання принципів академічної доброчесності, та до початку переслідування людей, які борються за гідну освіту та науку.

    Тривале ігнорування різними державними органами проблеми масової академічної недоброчесності аж до заохочення та призначення на високі посади академічно недоброчесних осіб, призвело до того, що такі академічно недоброчесні особи почали вдаватися до переслідування людей, які намагаються боротись за очищення та розвиток освіти та науки. Переслідування громадянських активістів, яке не розслідується правоохоронними органами, є серйозною проблемою в Україні. Це сприяє відчуттю повної безкарності зловмисників та стимулює поширення корупційних практик.

    Переслідування Світлани Благодєтєлєвої-Вовк почалося з серії невмотивованих банів в мережі Фейкбуку — це може здатися незначною проблемою, але організація такого типу переслідування демонструє наявність у переслідувачів серйозних ресурсів та цілеспрямованості. Далі почалися повідомлення з погрозами сексуального характеру (таке переслідування згідно законодавства України само по собі є кримінальним злочином), спочатку через засоби зв'язку, потім через записки в дверях. Поліція, якій були надані відео та інші докази протиправної діяльності, не поспішає розшукувати злочинців — незважаючи навіть на те, що деякі особи самі визнають в соціальних мережах причетність до переслідування. З відео видно, що переслідувач звітує комусь про свої дії. Лише після анонсу прес-конференції, 6 жовтня, пані Світлана та її адвокатка Лідія Дмитрусь отримали повідомлення про відкриття кримінального провадження.

    На додаток до цього, після оголошення про прес-конференцію, на сумнівних сайтах з'явилися наклепницькі повідомлення щодо пані Світлани, з посиланням на неправдивий пост в соцмережах особи, яка прямо декларує зв'язок з тимчасово виконуючим обов'язки міністра освіти та науки. Тобто існує цілком достатньо матеріалів для початку розслідування, яке поки що саботується правоохоронними органами.

    Ми вимагаємо вжиття дієвих заходів і щодо боротьби як з масовою академічною недоброчесністю в освіті та науці, і щодо припинення переслідування Світлани Благодєтєлєвої-Вовк — зокрема, негайно усунути з посади т.в.о. міністра освіти та науки С. М. Шкарлета, перебування якого на посаді ганьбить країну та стимулює ганебні дії інших недоброчесних осіб; вимагаємо від правоохоронних органів розслідування злочину та знаходження виконавців та замовників, з передачею справи до суду.

    Болдирєв О. І, канд. біол. наук.

    Габович О. М., доктор фіз.-мат. наук.

    Досенко В. Є., докт. мед. наук, проф.

    Єгорченко І. А., канд. фіз.-мат. наук, с. н. с.

    Смірнов О. Ю., канд. біол. наук, с. н. с.

    Шарапов С. Г., докт. фіз.-мат. наук.

    21 листопада 2020 р.

    Переглядів: 2315 | Додав: OS | Рейтинг: 4.0/10
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz