Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
Четвер, 2024-04-25, 18:15
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Вересень 2020  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2020 » Вересень » 7 » Токсичний ректор та його команда
    15:30
    Токсичний ректор та його команда

    Токсичний ректор та його команда

    Уже рік як Український державний хіміко-технологічний університет (м. Дніпро) очолює новий ректор проф. Костянтин Михайлович Сухий. У більшості випадків отримання такої посади у молодому віці свідчить про обдарованість науковця та перспективність його майбутніх досягнень. На сайті ЗВО зазначено: «У 2018 р. [проф. Сухий К. М.] обраний академіком Академії наук вищої школи України (АН ВШ України). Член редколегій двох наукових журналів – «Питання хімії та хімічної технології» та «Eastern European Journal of Enterprise Technologies», що входять до наукометричної бази Scopus; член оргкомітетів і учасник низки міжнародних наукових форумів у Франції, Іспанії, Греції та Україні. Брав участь у реалізації міжнародних та вітчизняних науково-дослідних проектів (Болгарія, Угорщина, Державний фонд фундаментальних досліджень МОН України, грант Президента України)». Нічого видатного, але стали цікаві публікації молодого ректора.

    Аналіз деяких наукових здобутків проф. Сухого К. М. виявив, що науковець широко застосовує практику публікації одних і тих самих матеріалів у різних виданнях, тим самим збільшуючи загальну кількість робіт для отримання ступенів, звань, посад. Годі вже й казати, що це є не тільки порушенням публікаційної етики, але й є аморальним вчинком. Риторичним також є питання про авторський внесок деяких співавторів у разі публікації ідентичних матеріалів з різним авторським складом. Так, наприклад, у першому варіанті статті співавтором проф. Сухого К. М є його батько М. П. Сухий, у іншому – його жінка І. В. Суха.

    Також авторський колектив проф. Сухого вирішив, що переклад англійською чомусь робить матеріали оригінальними. Дивимося наступні роботи:

    Цього виявилось замало, а можливо, виникла необхідність участі в монографії, і щоб підкреслити значущість отриманих результатів ці ж самі матеріали включили ще й до колективної монографії:

    Через пів року своєї діяльності ректор Сухий КМ проводить масштабну реструктуризацію університету, створює величезний факультет комп’ютерних наук та інженерії, деканом якого призначає доц., к.т.н. Левчука І. Л., що є само по собі дивним рішенням, оскільки на факультеті багато професорів, докторів наук, які мають достатній рівень кваліфікації для керування факультетом. Наукова діяльність декана Левчука І.Л. побудована за тим самим принципом:

    З різницею в два роки виходять 2 статті за авторством доц. Левчука І. Л., які містять один і той самий науковий результат і є довільним переказом матеріалу.

    За час перебування на посаді ректора Сухого К.М. доц. Левчук І.Л входить до редакційної колегії журналу факультету «Комп’ютерне моделювання: аналіз, управління, оптимізація» (http://kmauo.org/ru/the-editorial-board-3/).

    Збірник зареєстровано 28.02.2017 р. Міністерством юстиції України як друкований засіб масової інформації (свідоцтво КВ № 22571-12471Р). У квітні 2019 р. видання пройшло процедуру перереєстрації із зміною виду видання на журнал (свідоцтво КВ № 23960-13800ПР). Не дивлячись на те що журнал «Комп’ютерне моделювання: аналіз, управління, оптимізація» індексується та зареєстрований у вітчизняних та міжнародних базах даних, всім статтям присвоюється індекс DOI, встановлені факти численного самоплагіату авторів журналу.

    У відповідності до Листа Міністерства освіти та науки України від 20 травня 2020 р. № 1/9-263 «До питання уникнення проблем і помилок у практиках забезпечення академічної доброчесності», самоплагіат – це «оприлюднення (частково або повністю) власних раніше опублікованих наукових результатів як нових наукових результатів» без посилання на попередню публікацію наукових результатів. Таким чином, редколегія журналу та Державний вищий навчальний заклад «Український державний хіміко-технологічний університет», який є засновником журналу «Комп’ютерне моделювання: аналіз, управління, оптимізація» порушують ЗУ «Про вищу освіту» (ст.42, п. 8) та ганьблять честь та гідність наукових видань України та науки. В наведених у додатках публікаціях відсутні не тільки посилання на опубліковані раніше роботи, але й трапляється цілковите копіювання фрагментів опублікованих статей.

    Зухвалим фактом академічної недоброчесності є те, що передрукування статей у журналі «Комп’ютерне моделювання: аналіз, управління, оптимізація» відбувається з різними авторами, що свідчить про недбальство та безвідповідальність засновника журналу.

    Згідно зі звітами, в університеті відбувається активна наукова діяльність. І це лише частка, моноліт імітації неосяжний. Ось такі реалії сьогодення колись славетного університету, а нині тут імітація науки, фальсифікація освіти, бутафорія ЗВО.

    За видатні наукові досягнення декан Левчук нагороджує керівника своєї кандидатської дисертації, нині свого підлеглого доц., к.т.н. Тришкіна В.Я. посадою професора, хоча той не має ні ступеня доктора, ні звання професора. Мабуть, під видатними досягненнями маються на увазі останні наведені слово в слово передруковані статті через 10 років після публікації.

    Але реалії хіміко-технологічного сьогодні були б не повні, якщо не додати наступне посилання. Сьогодні справи такі:

     «За 150 тисяч гривень ректор одного з університетів та його помічник обіцяли підприємцю надати доступ та дозволити використання інноваційного обладнання у науково-практичній діяльності комерційної структури.

    Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

    У четвер, 13 серпня, оперативники затримали ректора та його помічника після одержання на зазначений ним рахунок першої частини хабаря – 25 тисяч гривень.

    За інформацією джерел Аргумента, це ректор Костянтин Сухий з ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет".

    http://argumentua.com/novosti/rektora-vishu-v-dn-pr-zatrimali-na-khabar

    https://www.056.ua/news/2849511/v-dnepre-rektora-odnogo-iz-universitetov-s-pomosnikom-zaderzali-na-polucenii-vzatki-foto

    За таке порушення, зазначають у поліції, передбачена кримінальна відповідальність - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

    Григорій Бойко

    Переглядів: 2184 | Додав: OS | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz