Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
Четвер, 2024-04-25, 21:59
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Грудень 2021  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2021 » Грудень » 25 » Антинаукова маячня в газеті «Здоров’я і довголіття»
    20:52
    Антинаукова маячня в газеті «Здоров’я і довголіття»

    Антинаукова маячня в газеті «Здоров’я і довголіття»

    У київській газеті «Здоров’я і довголіття» (адреса редакції: Київ, вул. академіка Єфремова, 19-а, оф. 4, тел. 337-00-20 та 067-219-36-38), яка виходить двома мовами — російською та українською, наприкінці 2021 року відбулася ціла низка публікацій із зашквареним антинауковим текстом. І це не тільки астрологічні поради, яких тут повно, а статті, підписані лікарями. Розглянемо три яскравих приклади статей та одну пораду.

    1. Новий метод уринотерапії — передавати «енергію сечі»

    У випуску за 2–8 листопада 2021 р. (№41) знаходимо ось таку чудову статтю (на фото ми маємо російськомовний текст, тому перекладаємо):

    Створюємо Образ здорової людини, або Як оздоровитися уринотерапією, не вживаючи сечу

    При такій уринотерапії пити саму сечу не потрібно.

    Сеча – це рідкий фільтрат крові.

    І насправді «золотим зерном» уринотерапії є відфільтрована вода сечі, яка містить повну інформацію про дану людину. Причому, що важливо, – про "здоровий варіант людини".

    Молекули води (а не шлаки) несуть здорову інформацію, або здоровий Образ людини, і викликають потужний енергетичний резонанс і приплив енергії в організмі.

    Коли хвора людина застосовує цей метод оздоровлення сечею, відбувається з'єднання зовнішнього Образа й внутрішнього хворого Образа й виходить їхнє накладання, або резонанс. Це призводить до посилення внутрішньої енергії. Підвищується загальний життєвий тонус людини. Значно зростає імунна сила організму.

    Таким чином, зціляють від хвороб не сеча й не її шлаки, а «золоте зерно» – здоровий Образ, котрий записаний на молекулах цієї «живої води».

    Потрібно взяти ранкову сечу, налити її в ідеально чистий стакан (попередньо обшпарити його окропом) і підняти над таким же стаканом із чистою холодною кип'яченою водою (стакан із сечею зверху, а стакан з водою знизу).

    Уявіть, як енергетичний потік виходить із верхнього стакана із сечею в нижній із чистою водою, немов тоненькі ниточки проходять зверху вниз.

    Повільно рухайте верхнім стаканом по колу (за годинниковою стрілкою) кілька хвилин. Так воду в нижньому стакані наповнюємо інформацією Образа здорової людини.

    Я пропоную спробувати застосувати цей безпечний метод хоча б 3 дні поспіль, приймати цю заряджену воду. Чим важче захворювання, тем сильніше й очевидніше ефект. Пояснюється це тим, що зазор між здоровим і хворим Образом більше й тому ефект резонансу сильніший.

    За допомогою цього нехитрого методу можна поліпшувати стан при багатьох складних діагнозах.

    Приймати «живу воду» треба натще, рекомендується по 70 мл (3 ковтка) 3–5 разів на день Через 3 дні стан має позитивно змінитися.

    Владимир БОЛСУН, лікар-невролог.

    Ну що тут скажеш? Цей «лікар-невролог» вирішив, напевно, згадати практику відомого Алана Чумака пізніх радянських часів, який у телевізорі водив руками над телеглядачами, немов збирав вошей та відкидав їх у сторону, та старі того ж періоду публікації про «лікування сечею» («уринотерапію») і, об’єднавши обидва «підходи», запропонувати новий революційний метод лікування при «багатьох складних діагнозах».

    Можна тільки посміятися над необхідністю «ошпарити стакан окропом», перше ніж налити туди сечу (можна ж наливати її з брудної склянки, чи не так?), підняти його над стаканом з холодною (а не теплою!) кип’яченою (а не сирою!) водою, і далі «уявити, як енергетичний потік виходить із верхнього стакана із сечею в нижній із чистою водою, немов тоненькі ниточки проходять зверху вниз». В Інтернеті один читач пожартував, поставивши цілком слушне питання: «А чому "енергетичний потік" згори донизу сходить, а не навпаки?»

    Чому треба «повільно (а не швидко!) рухати верхнім стаканом (а не нижнім) по колу за годинниковою стрілкою (а не проти!) кілька хвилин (а не годину)"? Це що, проводилися наукові дослідження?

    В. Болсун пише: «Так воду в нижньому стакані наповнюємо інформацією Образа здорової людини». Цікаво, як на цю псевдорелігійну маячню про «образ людини» в сечі відреагують представники церкви?

    І потім, навіть якщо припустити, що це не маячня, а правда, то виникає логічне питання: якщо людина хвора, наприклад, на діабет, то в сечі без відповідного лікування буде цукор, при інших метаболічних синдромах – інші «неправильні» сполуки, і тоді ж це вже не буде «Образ здорової людини», це буде «Образ хворої людини», недарма ж проводять клінічний аналіз сечі для діагностики хвороб. А тоді не буде ніякого «резонансу», і ніякого ефекту від лікування!

    Ну і, як бачимо, ці хворобливі сечовидільні фантазії благословили два доктори медичних наук і одночасно професори з редакційної колегії – Тетяна Гарник і Василь Пишак (до речі, колишній ректор Буковинського медуніверситету).

    Я думаю, що наступна ідея цього лікаря буде така: накакати в тарілку, водити нею над тарілкою з борщем, уявляючи, як енергія з фекалій «перетікає тоненькими ниточками» у той борщ, а потім тим борщем поласувати. Медичним професорам з редакції має сподобатися!

    2. Водимо руками – синтезуємо хімічні елементи?

    У випуску за 7–13 грудня 2021 р. (№45) був надрукований черговий перл. Він великий за обсягом, тому наводимо лише окремі фрагменти:

    «Бачу ваш біль», або Розповіді про «резонансну терапію» лікарки й цілительки Тамари КОЛОТЕНКО

    У наш час неймовірних наукових відкриттів і потужного розвитку медичних технологій, скептицизму й прагматизму під кабінетом цілительки Тамари Колотенко завжди людно. Пацієнти й журналісти назвали цю жінку «людиною-рентгеном». Адже вона без усілякої апаратури бачить організм людини, всі її органи, а також патології в них. І навіть більше: причини захворювань та шляхи їх зцілення. У багатьох випадках Тамара Костянтинівна допомагає хворим полегшити їхній біль, а то й зовсім позбутися проблем зі здоров’ям завдяки особливій енергетиці її рук. А інколи навіть розповідає про події з минулого й майбутнього...

    Про феномен Тамари КОЛОТЕНКО написано десятки статей, найкращі з них увійшли до книги «Бачу ваш біль». Але кожна зустріч із цією дивовижною жінкою дарує нові переосмислення й усвідомлення.

    Ну що ж, почитаємо-почитаємо, що там нам треба переосмислити. Підкреслимо особливо важливі для нашого аналізу речі.

    ЗАХОПЛИВА НАУКА ТА ВРАЖАЮЧА ПРАКТИКА

    Хоча в роду Тамари Костянтинівни були знахарі, які зналися на лікарських травах, молитвах, замовляннях, вона була надзвичайно здивована, коли 30 років тому несподівано почала бачити «хвороби» людей, а також зрозуміла, що її руки мають особливу силу. П’ять років вона працювала в науковій лабораторії Центру інформотерапії МОЗ України з фізиками, нейробіологами, медиками, що вивчали можливості людини, досліджуючи її феномен. Зокрема, перевіряли на серйозній медичній апаратурі діагнози, встановлені Тамарою Костянтинівною. І вони завжди підтверджувалися.

    А ще: спостерігали під мікроскопом, як змінюються живі клітини й структура рідин під впливом випромінювання рук цілительки. Науковий лаборант щоразу дивувався: «Не розумію, яким чином у звичайній водопровідній воді з низьким вмістом мікроелементів після дії на неї Тамари Колотенко в десятки разів збільшується кількість кальцію, магнію, калію, цинку та інших корисних речовин».

    Як можна під мікроскопом побачити «кількість» мікроелементів? Мабуть, цей «науковий лаборант» – теж особливий феномен. Ну а синтез елементів руками цілительки, яка тут грає роль ядерного реактора, – це, дійсно, щось унікальне.

    Сучасна наука не лише визнала біоенергетику, а й пояснила та дала цьому явищу назву — резонансна медицина. Тобто електромагнітні коливання від рук цілительки впливають на мембрану — клітинну оболонку, таким чином оздоровлюючи організм на клітинному рівні. Своєю чергою кожна клітина (зокрема, й внутрішніх органів) випромінює інформацію про себе також у вигляді електромагнітних коливань. Залежно від їх частоти й можна визначити здоров'я чи патологію, а також ступінь ушкодження та багато чого іншого. Саме це роблять діагностичні прилади та... деякі люди.

    Біоенергетика – це галузь електроенергетики, заснована на використанні біопалива, яке виробляють з біомаси (див. тут), або розділ біології, що вивчає механізми і закономірності перетворення енергії в процесах життєдіяльності організмів чи самі ці процеси (див. тут). Але в статті мають на увазі інше – біоенергетику як різновид так званої «альтернативної медицини», але ця «альтернативна медицина» не задовольняє критеріям доказової медицини, і якраз цю «біоенергетику» сучасна наука вважає шарлатанством. Навіть якщо уявити, що маячня про «випромінювання кожною клітиною інформації про себе» є правдою, то хотілося б побачити той пристрій, який здатний розрізнити, яку саме інформацію та яка саме клітина випромінює, якщо їх в тілі людини 30 трильйонів, серед яких 24 трильйони еритроцитів!

    Не в характері Тамари Костянтинівни «спочивати на лаврах». Тому вона закінчила Київський медичний інститут Асоціації народної та нетрадиційної медицини, кілька років вивчала психологію, опанувала метод мануальної терапії, вісцерального та точкового масажу... Та найголовніше її «професійне вдосконалення» — тисячі пацієнтів, які вже в третьому поколінні (бабусі-дідусі, мами-тата, внуки) приходять до неї як до свого «сімейного лікаря».

    Так, є такий дивний специфічний медичний інститут. За даними ліцензованих іспитів «Крок-1» та «Крок-2» у 2007 р. (там навчалися лише контрактники) він посів останнє місце серед медичних закладів України: по Кроку-1 із 78 українських студентів поріг 50,5% не подолали 24 особи, а з 97 випускників іспит Крок-2 не склали 11 осіб (див. Аналітичну довідку Центру тестування МОЗУ). У 2011 р. із 41 студента Крок-1 не склав 21 студент.

    ВНУТРІШНІЙ СКАНЕР «СТАВИТЬ» НЕСПОДІВАНІ ДІАГНОЗИ

    Розголос про унікальну українську цілительку пішов далеко за межі України. Її феномен досліджували в Америці, Німеччині, Греції та інших країнах світу. І навіть пропонували роботу. Під час поїздок за кордон Тамара Костянтинівна мала багато неймовірних зустрічей, про що можна писати окрему книгу. У неї з’явилися друзі й пацієнти в різних куточках світу, які й по цей день звертаються до неї за порадою, запрошують до себе.

    А тепер прочитаємо, як ця «лікар-рентген» демонструє незнання елементарних речей, що вивчаються спочатку на 1-му курсі з дисципліни «медична біологія», а потім ще раз у дисципліні «інфекційні хвороби»:

    Під час обстежень лікарі помітили якусь тінь у легенях, але, на їх думку, це не могло бути причиною такого поганого самопочуття, тому продовжували медичні дослідження мозку та інших систем організму.

    – Я привіталася й запитую: «Любите шніцель із кров’ю?» – згадує Тамара Костянтинівна. «Так, – закивав головою хворий. Щодня снідаю ним». Присутні переглянулися й посміхнулися: «Про що вона говорить?» — «Але від цієї страви вам доведеться відмовитися, – продовжую я. – Бо у вас в судині в ділянці середостіння (грудна клітка) поселився ехінокок. Циста цього паразита потрапила до вашого організму разом із недостатньо термічно обробленим м’ясом. Ехінокок маскується під тканини людського організму. Тому апаратура його не розпізнає, фіксує лише незрозумілу тінь. Але, якщо вас правильно прооперують, ви невдовзі одужаєте». Так воно й сталося.

    Насправді ехінококом людина заражається від собаки чи вовка, і не фіною, а яйцем (в якому присутня онкосфера). Тому «шніцель з кров’ю» тут ні до чого, мабуть, «цілителька», забувши, чому її вчили в інституті, переплутала ехінокок з трихінелою або бичачим чи свинячим ціп’яком, де така страва дійсно небезпечна.

    Звернемо увагу ще раз на редколегію газети, де знаходимо пана Василя Пішака, що є автором підручника «Медична біологія», в якому якраз усе про спосіб зараження ехінококом і написано, і ніякого шніцеля там і близько немає. Дивно, як це він пропустив усю цю маячну через редколегію?

    Ну а далі – знову словоблуддя про «Дух» та «Душу», що слова нібито впливають на роботу клітин, залоз і тому подібне:

    Своїх пацієнтів Тамара Костянтинівна навчає, що людина – це не лише тіло, а й Дух (інформація) та Душа (енергія). І останні є первинними. Тобто, від того, які думки ми в себе впускаємо, які установки даємо, значною мірою залежить наше здоров'я. Інформація структурує внутрішні рідини (кров, лімфу, секреторні утворення залоз тощо), які живлять і очищають кожну клітину організму або... забруднюють і отруюють. Тож треба свідомо вибирати, які передачі дивитися, що читати, з ким спілкуватися. І особливо те, що говорити, думати про себе, людей та все, з чим контактуємо.

    3. «Народна медицина»

    У газеті за 14–20 грудня 2021 р. (№46) надрукована ціла хвалебна ода «народним цілителям» та їхнім «методам лікування». Вона велика, тому наводимо лише певні фрагменти, почавши з епіграфа:

    Протягом століть знання народної медицини вигранювалися, в них закладалася певна енергетика та прадавні секрети природи, що передавалися з покоління до покоління.

    Сьогодні відомий український натуропат Олена СВІТКО ділиться роздумами, чим унікальна українська народна медицина, її порадами й оригінальними методиками...

    ОРИГІНАЛЬНІ ЗАСОБИ НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ

    МУДРІСТЬ, ЯКА ПЕРЕДАВАЛАСЯ ПО РОДУ

    – Пані Олено, Ви вчилися в стількох цілителів. На Вашу думку, в чім унікальність української народної медицини?

    – До знахарок, які були в кожному селі, приходили з усіма недугами: бешиха, пологи, зубний біль, вивих, зурочення... І на все вони мали величезний арсенал методів: робили замовляння, готували збори трав, вичитували на іконах, викачували яйцями, виливали на воску, вправляли надірвані спини та ставили органи на місце, робили певні магічні обряди. Ці бабусі володіли даром яснобачення, силою цілителя, а знання передавалися по роду.

    Одна з таких бабусь, до якої своїх пацієнтів відправляли й лікарі, – баба Катерина.

    У цієї вродливої мудрої жінки, якій тоді вже було 82 роки, я вчилася мануальної терапії; ставити діагноз і зцілювати від багатьох недуг, використовуючи метод вправляння з молитвою пупа.

    У пупку закладено великий енергопотенціал, це така собі космічна антена...

    Ага, дуже дивна антена у вигляді ямки. І оце «вправляння пупа» – чому, чим спричинене це дійство, хіба він може вивихнутися? Чи мова йде про грижу? Але з подальших роз’яснень розуміємо, що грижа тут ні до чого:

    Людина без спеціальною навчання не зможе сама поставити собі пупок чи органи на місце, але може покращити загальне самопочуття, роблячи певні маніпуляції з пупком. За поганого апетиту, щоб вивести паразитів, поліпшити травлення дорослим і дітям, можна наливати в пупок вершкове масло, зварене з полином, або часник із молоком. Для цього в чверть склянки молока слід додати 2–3 зубки часнику, прокип'ятити, часник розім’яти на кашку. Дати суміші охолонути, щоб стала теплою, та влити в пупок. Потримати 20 хвилин.

    Ну так, дійсно унікальний український метод лікування паразитарних захворювань, і, мабуть, усіх – від малярії до трихінельозу? Такий собі привіт члену редколегії професору Пішаку, у підручнику якого «Медична біологія» чомусь нічого про такі ефективні методи не написано...

    Ну а далі читаємо про звичайне шарлатанство «знахарок», які «захищають» людей «від негативної енергетики», заздрощів, наговорів та «лікують» спричинені ними «безпричинне погіршення самопочуття, поганий сон»:

    Не завжди такий негативний вплив можна зняти самотужки, й потрібна професійна допомога: це обкачування яйцем, виливання на воску, олові, коли можна навіть побачити, хто наслав цей вплив.

    Щоб перевірити, чи людину зурочили, слід взяти склянку молока, читаючи молитву «Отче наш», запалити сірника й кинути в молоко, й так 7–9 сірників. Якщо всі сірники потонули або стоять унизу, то проблем немає. Якщо ж сірники складаються зверху молока хрестом і не тонуть, це ознака, що був сторонній вплив і його слід зняти.

    Ще одна моя вчителька, цілителька мама Горпина казала: якщо людина хоче сама себе почистити, вона бере гребінець і вичісує волосся. Волоски, що залишилися на гребінці, складають у залізну тарілку, підпалюють, читаючи 33-й псалом. Це дуже глибоке очищення.

    Ще одне очищення: на воду начитати 67-й захисний псалом і потім цю водичку випити.

    —     Часто напружені стосунки, заздрощі, конфлікти можуть закінчуватися різким погіршенням стану здоров’я. У народі такий стан пояснюють вроками. Ви знаєте багато захисних методів. Будь ласка, порадьте, як можна зняти негативний енерговплив.

    Ну й, ясно, не можна ніяк обійтися без сучасних наукових досягнень. Звичайним стало згадування ДНК, на яку нібито впливають «погані» слова:

    Заздрощі, негативні слова, злі побажання, особливо сказані в певних станах, дуже впливають на людину, навіть на рівні ДНК.

    Цікаво, яка освіта у цієї «відомої натуропатки» Олени Світко?

    4. Астрологічні поради

    Ну, цього «добра» повно в багатьох простеньких газетах, навіть і в поважних на кшталт «Аргументы и факты. Здоровья» можна це прочитати.

    Але в «Здоров’ї та довголітті» (№46) нам сподобалася порада на 18 грудня 2021 року:

    Категорично заборонено їсти несвіжі продукти: їх шкідливий вплив буде посилено місячної енергією в кілька разів.

    Ну ясно, почекаємо до 19 грудня, і тоді доїмо ці несвіжі продукти, бо вони вже будуть не такими шкідливими як 18 грудня.

    —  — —

    На останнє – подивимося ще раз на редколегію цієї дивовижної газети:

    • Тетяна Гарник – доктор медичних наук, професор;
    • Віталій Мовчанюк – заслужений лікар України;
    • Василь Пішак – професор, доктор медичних наук.

    Олег Смірнов, з надією поставити собі пупок на місце

     

    Переглядів: 1002 | Додав: OS | Рейтинг: 5.0/3
    Всього коментарів: 1
    avatar
    1 O_Devinyak • 18:00, 2021-12-26
    Професійне ліцензування і розгляд таких випадків лікарським самоврядуванням могло би трохи навести порядок із цим соромом.
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz