Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях
Середа, 2024-04-24, 17:43
Головне меню

Пошук

Корисні посилання
  • StrikePlagiarism - Пере- вірка документа на плагіат

  • Календар
    «  Січень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Архів записів

    Головна » 2015 » Січень » 12 » У докторській дисертації В. В. Євдокимової виявлений плагіат
    20:00
    У докторській дисертації В. В. Євдокимової виявлений плагіат

    "Самий молодий доктор медичних наук в Україні" зробила докторську на чужому матеріалі

    Члени Комісії з питань боротьби із лженаукою та фальсифікацією наукових досліджень Президії Національної академії медичних наук України, проаналізувавши на предмет некоректних запозичень докторську дисертацію Вікторії Володимирівни Євдокимової, яку вона захистила в Одеському національному медичному університеті в 2013 році, дійшли висновку, що в цій роботі:

    • сфальшований огляд літератури;
    • чужі думки і результати видаються за власні;
    • чужі таблиці з результатами, фотографії і графіки видаються за власні;
    • чужі висновки видаються за власні.

    Детальніше про плагіат, виявлений у дисертації В. В. Євдокимової, і про те, якими методами авторка її створювала, можна прочитати тут (натисність мишкою на посилання).

    Як пише сайт http://favorit.od.ua/, "Виктория Евдокимова – самый молодой доктор медицинских наук в Украине. Как практикующий врач она оказывает помощь в Одесском военном медицинском госпитале, как ученый – передает знания и опыт будущим коллегам, студентам кафедры акушерства и гинекологии № 1 Одесского национального медицинского университета".

    Сама Вікторія Володимирівна, відповідаючи на запитання кореспондента, говорить наступне: "Ученая степень доктора медицинских наук – это и большая ответственность, и большое достижение для меня. Когда я занималась докторской диссертацией, у меня было много поездок по зарубежным странам с докладами и презентациями – во Флоренции, Стамбуле, Лондоне, Гамбурге, Париже, Риме, Рио-де-Жанейро. И мне было очень приятно представлять Украину, рассказывать о нашей гинекологической школе, об отечественных разработках и методах". "Со всеми трудностями я успешно справилась и стала доктором медицинских наук".

    А в 2013 р., як пише сайт http://companion.net.ua/, В. Євдокимову відзначили міжнародним академічним рейтингом "Золота Фортуна": "Орденом «За трудовые достижения» в номинации «За весомый вклад в дело развития Украины и высокий профессионализм в медицинской отрасли» награждено Евдокимову Викторию Владимировну – доктора медицинских наук, врача акушера-гинеколога, генетика Военно-медицинского клинического центра Южного региона, клиники гинекологии, сотрудника кафедры акушерства и гинекологии №1 Одесского национального медицинского университета, члена ассоциации акушеров и гинекологов Украины, автора более 120 научных работ, 6 патентов на изобретение, 2 изобретений на полезную модель Украины, участника многочисленных зарубежных конгрессов, съездов и конференций".

    Матеріали стосовно виявленого в дисертації В. Євдокимової плагіату направлені в Міністерство освіти і науки України для розгляду по суті. Нагадаємо, що Міністр Сергій Квіт рішуче налаштований на боротьбу з плагіатом у кандидатських і докторських дисертаціях. Міністерство освіти і науки вже позбавило трьох докторів наук вченого ступеня за плагіат.

    Сподіваємося, що й Одеський медичний університет розгляне питання етики в дисертаційній роботі Вікторії Володимирівни та доцільність передачі нею свого досвіду студентам.

    Фото з сайту http://favorit.od.ua/

     

    Олег Смірнов, 12.01.2015

    Переглядів: 7816 | Додав: OS | Рейтинг: 3.3/10
    Всього коментарів: 6
    avatar
    0
    1 OS • 20:41, 2015-10-03
    Логічне завершення одеської історії:

    Наказ Міністерства освіти і науки України від 29.09.15 №988.

    На підставі пункту 14 Порядку та відповідно до пункту 41 Порядку у зв’язку з виявленням текстових запозичень без посилання на джерело позбавити наукового ступеня доктора медичних наук зі спеціальностей 03.00.15 «Генетика» та 14.01.01 «Акушерство та гінекологія» Євдокимову Вікторію Володимирівну.

    Чекаємо тепер висновків щодо "діячів" Одеського національного медичного університету та наукового консультанта громадянки Євдокимової - академіка НАМНУ, д.мед.н., професора Запорожана Валерія Миколайовича!!!
    avatar
    2 geneticmsc • 10:44, 2015-11-09
    Прочитав так звану "сенсацію" про Валерія Миколайовича Запорожана, тепер знайшов цю статтю.
    Товариш Смирнов, а чи не сильно ви багато на себе берете? Може, Ви самі і за операційний стіл станете, раз ви вважаєте себе розумнішими всіх акушерів-гінекологів, тим більше, вище себе наукового ступеня?))
    Мені навіть на третьому курсі університету зрозуміло, хто є хто, після того, як Ви підписалися під статтею. Добре, що є такі клоуни, у нас з цього весь курс сміється smile
    avatar
    -1
    3 OS • 13:17, 2015-11-09
    Шановний Віталію Ветрове (geneticmsc)!

    Дуже дякую, що Ви не знайшли нічого, щоб сказати саме про факт плагіату громадянки Євдокимової і про факт позбавлення її докторської дисертації, а розмірковуєте про розумові здібності тих, хто цей плагіат знайшов!

    Тим самим Ви підтверджуєте, що плагіат був, і Ви цілком на стороні Євдокимової, її керівника-академіка і таких, як вони, плагіаторів!

    Буду також дуже Вам вдячний, якщо Ви поширите інформацію про наш сайт серед студентів інших курсів, які теж мають право посміятися. Для цього Ви можете повісити оголошення на дошці деканату.
    avatar
    4 geneticmsc • 19:14, 2015-11-09
    "Тим самим Ви підтверджуєте, що плагіат був,"
    Логіка залізобетонна  biggrin
    Якщо таких як ви беруть у подібну коміссію, легко зрозуміти якість всієї комісії в цілому))
    Це вийшла така жалюгідна пародія на комісію в Росії. Тільки, на відміну від вас, туди входять авторитетні вчені і вони видають періодичне видання, присвячене критиці лженауки. Схоже, ви здатні тільки усувати конкурентів, які заважають заробляти вам гроші))

    А що з приводу поширення ... Про це говорять у всіх наших гуртожитках і всім однозначно зрозуміло, що хтось вирішив заробити грошей, прибравши тих, хто хоче працювати, залишивши тільки своїх бізнес-партнерів ... Скоро ваші зробимо з ваших фото меми і розклеїти по університету))))
    avatar
    0
    5 OS • 23:04, 2015-11-09
    Шановний Віталію!

    В. Євдокимова і В. Запорожан із Одеси не є моїми конкурентами, не мають жодного стосунку до моєї роботи, і не "заважають заробляти мені гроші".
    Також у мене немає бізнес-партнерів. Я не займаюся бізнесом.

    Наявність плагіату в роботі Євдокимової підтверджена Міністерством освіти і науки. Якщо у Вас є заперечення щодо цього - зверніться до міністра із заявою. Заява розглядається згідно вимог законодавства, якщо особа вказує своє справжнє прізвище і домашню адресу (анонімки не розглядаються).

    Мені все одно, хто якого наукового ступеню. Плагіат - він і в академіка плагіат. Навіть у того академіка, який учить студентів бути порядними, моральними, і пише, що людство морально і психологічно деградує. Це не зовсім так. Інакше не було б так, що я підписуюся справжнім прізвищем, і будь-хто може подивитися, хто я є, а інші ховаються за нік-неймами. Не треба боятися! Правду можна й треба відстоювати відкрито й чесно!

    Олег Смірнов
    avatar
    0
    6 OS • 22:42, 2018-01-23
    Як це не дивно, але історія отримала своє продовження.

    Вікторія Євдокимова звернулася до суду з вимогою повернути їй науковий ступінь доктора медичних наук: дивіться тут.
    avatar
    Copyright http://false-science.ucoz.ua/ © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz